Maydo Arderiu

Llicenciada en Psicologia Industrial per la UB.
Post-grau en Relacions i Seguretat Social de la UPC.
Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) d'IESE.
Master en Direcció de Recursos Humans d'EADA.
Master en Coaching per IRCO-PNL.
International Faculty Development Program de l'IESE.

Sòcia Directora
Consultora en Direcció de Persones

Aporta una experiència de més de 15 anys com a Directora de Recursos Humans, tant en empreses familiars com multinacionals de diversos sectors d’activitat.


Ha gestionat plantilles compreses entre els 100 i 1500 empleats.


Al 1989 és nomenada Directora de Recursos Humans de Ricoh España, S.A.


Johnson Diversey la recluta al 1992 en qualitat de Directora de RRHH.


Durant dos anys ocupa la posició de Directora de Formació i Desenvolupament Directiu del Grup Winterthur. Éssent responsable de les Relacions Institucionals amb Universitats i Escoles de Negoci, crea el Centre de Formació i Desenvolupament Directiu, la seva Escola d'Idiomes, Centre de Traduccions i Centre de Convencions.


Al 1997 passa a dirigir Recursos Humans d’Exel Automoció, gestionant 15 centres de treball entre els que destaquen les operacions Nissan, Seat, Pirelli i Ford...


Acostumada a treballar en entorns multiculturals i multilíngües. Ha participat en diversos projectes internacionals havent estat Responsable de Formació i Desenvolupament a nivell europeu a Johnson Diversey i Eden Springs. Ha treballat a Dayton amb el departament de RRHH d'Iams Company (Grup Procter & Gamble) i a Birmingham amb el Departament d'Exel Automotive Europe per a la implementació del projecte Ford Almussafes del grup.


Parla cinc idiomes.


Al 2002 s’estableix com a professional independent, compaginant la seva activitat de consultora en Direcció de Persones amb l’activitat docent a Màsters de RRHH i MBA en diverses Escoles de Negoci i Universitats.


En haver ocupat sempre posicions properes a la Direcció General i com a membre del Comité de Direcció, posseeix una visió global de l’empresa. Això li ha permès desenvolupar un perfil de gestor de projectes amb una marcada dimensió comercial.


És coneixedora de totes les àrees de Recursos Humans tant de Desenvolupament com de Relacions Laborals en entorns complexos i canviants.